Чорні сапери

Illustration

Коли скупий платить двічі - чи «чорні сапери».
Ні для кого не є таємницею, що деякі аграрії використовували злочинні послуги так званих «чорних саперів». А це не економія - а халатне відношення до безпеки своїх працівників. Добре коли страждає лише високо вартісна техніка, а не ціною людського життя.
Чому співпрацювати з «чорними саперами» - це протизаконно.
Фах демінера потребує високоякісної, сучасної освіти, а гуманітарне розмінування - це навчені спеціалісти та різноманітна техніка, після роботи яких ви отримуєте безпеку, безпечні поля, а ще документи, що посвідчують все перераховане. Гектари полів неможливо обстежити «вручну» чи «на колінах», неможливо зробити безпечними - бо по них проїхав трактор, з якоюсь зробленою в гаражі механізаторами бронею - бо дія і сила різних вибухонебезпечних предметів (Вибухонебезпечні предмети становлять загрозу життю людини та оточуючих. До них відносять: артилерійські снаряди, реактивні та інженерні міни, авіабомби, детонатори, ручні гранати, набої різних видів. Їх можна виявити на землі у лісі, на полі після розмиву ґрунту дощовими водами, а також на дні річок) різна , а це потрібно враховувати.
«Чорні сапери» - це просто люди, які готові заради копійки ризикувати своїм життям та життям людей з якими мають домовленості, вони не мають права на проведення будь якої роботи, що пропонують, і не можуть її виконувати. В Асоціації саперів кажуть, що часто отримують прохання “доперевірити” після таких горе-помічників поле, проте по факту йдеться про нове обстеження, тобто скупому буквально доведеться заплатити двічі й так чималу суму.
Наша компанія ТОВ « Безпечні Наземні Рішення» наголошує, що покарання до «чорних саперів» повинно удосконалюватися і ставати жорсткішим, і ми не рекомендуємо аграріям та юридичним особам мати таку співпрацю-бо це злочин проти безпеки і життя людини.